Projekt ZUT- Trzeci Wiek Technologicznie
Uruchamiamy wyjazdy z projektu ZUT – Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
W dniu 20.11.2021 - Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa (zakres tematyczny: ocena stanu odżywiania osób starszych, Fizjologiczne zmiany funkcji organizmu i zalecenia żywieniowe, Źródła składników odżywczych oraz znakowanie żywności (warsztaty)
Zbiórka o godz. 8.00 – na Rynku w Barlinku. Zajęcia rozpoczynają się o godz. 10.00 i mogą trwać do godz. 15.00. Państwo będą mieli robione pomiary, które trwają dosyć długo. Na innych wydziałach zajęcia będą krótsze ( do ok. g. 14.00). W programie będzie przerwa kawowa oraz obiad ( jedno danie).
Do 15 listopada br proszę potwierdzić swoją obecność na ww zajęciach - telefon 784 230 112.
Zajęcia są na Wydziale Nauk o ŻYWNOŚCI i Rybactwa na ul. Papieża Pawła VI nr.3
------------------------------------------------------------------------------------
Rusza projekt: Trzeci Wiek Technologicznie – realizowany przez kolejną wyższą uczelnię w Szczecinie – ZUT- Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny. Projekt jest finansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju. Bogaty program obejmuje wszystkie dziedziny nauki reprezentowane przez ZUT.
HARMONOGRAM SPOTKAŃ:
20.11.2021 - Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa (zakres tematyczny: ocena stanu odżywiania osób starszych, Fizjologiczne zmiany funkcji organizmu i zalecenia żywieniowe, Źródła składników odżywczych oraz znakowanie żywności (warsztaty)
10.12.2021- Wydział Techniki Morskiej i Transportu (zakres tematyczny: klimatyzacja a zakażenia wirusowe, Alternatywne źródła energii, zagrożenia środowiska morskiego i lądowego
21.01.2022 - Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - OZE (źródła odnawialne)
25.02.2022 - Wydział Elektryczny (zakres tematyczny: nowoczesne zastosowania urządzeń elektrycznych w medycynie, ciekawostki, nowinki)
11.03.2022 - Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa - (zakres tematyczny: drzewo terapia, olejki eteryczne, kompostowanie)
01.04.2022 - Wydział Biotechnologii i Hodowli Zwierząt -zajęcia w ZWIERZĘTARNI (świat zwierząt i korzyści: pszczoły, kozy i degustacja serów, emu oraz tkanki pod mikroskopem)
29.04.2022 - Wydział Kształtowania Środowiska i Rolnictwa (plener, zajęcia malarskie)
13.05.2022 - Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa (ile chemii jest w żywności, smakołyki z mleka, )
Lista chętnych uczestników ww została już utworzona w 2019 r – a pierwszy wykład z ww projektu był o kolędach – z p. prof. Iwona Wiśniewską –Salamon. Wszelkie informacje – co do osób uczestniczących w ww projekcie – tel. 784 230 112.
Szczegóły o wyjazdach autokarem na poszczególne wykłady do Uczelni Szczecińskich – będą podawane sukcesywnie.
Zarząd